APA RASANYA DARAH BILA DIGORENG? INI RESIPINYA
http://coretanmalaysiaterkini.blogspot.com/2015/04/apa-rasanya-darah-bila-digoreng-ini.html
Eeww tapi inilah hakikatnya. Kita selalu mendengar minum darah ini dikaitkan dengan pemujaan syaitan dan menjijikkan tetapi sebenarnya di negara Barat, mereka menganggap darah adalah bahan biasa dalam penyediaan makanan. Menurut matsalleh-matsalleh gila ini, mereka ada sosej darah atau puding hitam dan pada pendapat mereka, darah bila dimasak dengan betul memang lazat.Wanita yang bernama Malackaraj ini berkongsi resipi darah goreng, rasanya mungkin sama dengan daging atau hati goreng kot? Jom kita tengok cara-caranya.
1. Kumpul darah dari daging kambing
2. Bekukan darah sehingga menjadi puding
3. Potongkan darah kepada beberapa bahagian seperti ini:
4. Dan hiriskan bahagian tersebut menjadi kecil
5. Rebuskan daging tadi selama 10 minit dengan api sederhana bersama daun salam
6. Bila dah masak, toskan
7. Potong bawang
8. Goreng bawang sehingga keemasan
9. Masukkan darah yang telah direbus tadi. Letakkan garam dan lada secukup rasa
10. Siap!
Bagaimana? Adakah anda berminat nak cuba? Perlu penulis ingatkan, dalam Islam kita dilarang makan darah ya? Penulis nak pergi muntah dulu, bye!
loading...
MOHON BANTU LIKE JIKA ANDA SUKA ARTIKEL INI